Kulki serowe z kurczakiem w sosie Buffalo
Przepis Buffalo Chicken Cheese Balls można przygotować w około 30 minut . Ten przepis jest dla 15 osób. Ta przystawka ma 397 kalorii , 18 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 403 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup ser, świeżą szczypiorkę, sos i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Buffalo Chicken Grilled Cheese , Best Buffalo Chicken Chili i Boneless Buffalo Chicken Appetizers .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Podgrzej olej do temperatury 350 stopni Fahrenheita.
Zdejmij mięso z kurczaka i usuń skórkę.
Umieść kurczaka w dużej misce, dodaj ostry sos, paprykę, ser i szczypiorek, wymieszaj.
Uformuj z kurczaka kulki o wadze 2 uncji, wielkości piłki golfowej.
Wsyp mąkę, jajka i bułkę tartą do 3 oddzielnych misek.
Obtocz każdą kulkę w mące, jajku i bułce tartej. Odstaw.
Gdy olej będzie gorący, smaż kulki kurczaka partiami. Smaż przez około 2 minuty na partię.
Przenieś kurczaka na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Aby przygotować sos, wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce i dopraw, jeśli to konieczne.
Podawaj kurczaka z sosem.