Kulki rybne w stylu kolumbijskim (Albóndigas de Pescado)
Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten przepis służy 10. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 91 fanów. Mieszanka dorsza, oliwa z oliwek, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sudado de Pescado (kolumbijski gulasz rybny), Tortas de Pescado Seco (Colombian-Style solone ciasta z dorsza), oraz Sancocho de Pescado (Kolumbijska zupa rybna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce 1 łyżka masła, 1 łyżka oleju, cebula, czerwona papryka, czosnek, kolendra, sól, i pieprz w dużej patelni sauté na średnim ogniu i gotować, aż warzywa będą miękkie, około 10 protokół. Zestaw aside.In średni garnek umieść rybę, 2 szklanki wody, sól, pieprz i liść laurowy. Gotować około 8-10 minut.
Umieść rybę w dużej misce i pozostaw do ostygnięcia. Połamać rybę na małe kawałki i wrzucić z bułką tartą, mlekiem i 2 jajkami.
Dodać gotowaną mieszaninę i dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 15 minut. Kształt w małe kulki.
Mąkę umieścić na talerzu, a ubite jajko w płytkim naczyniu. Najpierw obłożyć kulki rybne jajkiem, a następnie mąką.
Rozgrzać olej do smażenia na średnim ogniu w dużej patelni.
Dodać kulki rybne i smażyć przez 4 do 5 minut z każdej strony, aż rumiane.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać na gorąco z limonką i ulubionym sosem na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku