Kukurydza Kremowana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Kremowanej kukurydzy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 448 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś uszy kukurydza, mielony pieprz, pietruszka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Kremowe Muffinki Kukurydziane, Kukurydza Kremowana, oraz Kukurydza Kremowana są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Usuń ziarna kukurydzy: Ustaw Kłos kukurydzy na desce do krojenia i pracując od grubego do wąskiego końca, odetnij 2 rzędy ziaren. Obrócić i odciąć 2 lub 3 kolejne rzędy. Kontynuuj w ten sposób, aż wszystkie jądra zostaną wyłączone ze wszystkich kolb.
Alternatywnie użyj skrobaka do kukurydzy. Ustaw kolby na obramowanej blasze do pieczenia, aby jądra nie latały po całym miejscu po usunięciu ziaren.
Zeskrobać kolbę, aby uwolnić kremowe mleko: po usunięciu ziaren, przytrzymaj jedną kolbę na stosie kukurydzy na desce do krojenia lub blasze do pieczenia i użyj tylnej części noża, aby przetrzeć ją, przechodząc tam iz powrotem, aby uwolnić pulpy mleka kukurydzianego. Powtórz ze wszystkimi uszami. Skrobiowy płyn z mleka kukurydzianego dodaje ziarnom kremowości.
Ugotować kukurydzę: na dużej patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać szalotki lub cebulę i gotować, mieszając często, przez 3 do 4 protokół, lub aż szalotki zmiękną, ale nie są brązowe.
Dodać kukurydzę, mleko kukurydziane, sól, pieprz i pół na pół.
Gotować, często mieszając, przez 5 minut, lub do momentu, gdy ziarna będą miękkie, a kukurydza będzie kremowa i lekko zagęszczona. Jeśli wydaje się suchy, wymieszaj więcej śmietany lub wody, 1 łyżkę na raz. Smak i dodać więcej soli i pieprzu, jeśli chcesz.
Przełożyć do miski i podawać na gorąco, przyozdobione posiekanymi ziołami.