Kukurydza i zielony Chili Tamale zapiekanka jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 1120 kalorii, 50g białka, oraz 90 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka klinów awokado, mielony kminek, ser Monterey jack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka z kukurydzą i zielonym Chili, Ciasto Tamale Z Zielonej Kukurydzy, oraz Zapiekanka Z Chili I Kukurydzy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść zamrożone tamales w kuchence mikrofalowej i gotować na wysokiej, aż rozmrożone, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Usunąć łuski.
4
Pokrój tamales na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
5
Umieść w jednej warstwie w szklanym naczyniu o średnicy 10 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Posypać mrożoną kukurydzą, chili, zieloną cebulą i 1/2 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Kukurydza Mrożona
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
7
Ubij śmietanę, salsa verde, chili w proszku, kminek, sól i pieprz w średniej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Mżawka nad zapiekanką.
9
Posypać startym serem na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
10
Piec zapiekankę aż do ogrzania i bulgotanie, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Posypać 1/2 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
12
Podawać z awokado i więcej salsy, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować win Tudor Balo Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.