Kukurydza, cebula i ziemniaki Frittata
Kukurydza, Scallion, i ziemniaki Frittata może być tylko głównym daniem szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz ziarna kukurydzy, mozzarella, russet ziemniaki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja: Frittata z kukurydzą, cebulką i ziemniakami, Kukurydza, szynka i cebula Frittata, oraz Frittata ziemniaczana z serem Manchego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować białą część szalotki i czosnku w 2 łyżki oleju w 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 2 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, do miękkości, o 10 protokół.
Dodaj kukurydzę, sól i pieprz do smaku, a następnie gotuj, mieszając, około 1 minuty dla rozmrożonej kukurydzy lub 3 minuty dla świeżej kukurydzy.
Ubić razem jajka, mozzarellę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać mieszaninę ziemniaków i zieleni scallion.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanym heatuntil gorące, ale nie palenie. Następnie gotować frittata bez mieszania, potrząsając patelni raz lub dwa razy poluzować frittata, aż spód jest złoty, ale top jest jeszcze mokry, o 6 protokół.
Jeśli uchwyt patelni nie jest żaroodporny, owiń uchwyt w podwójną warstwę folii. Broil frittata o 3 cale od ciepła, aż do góry jest tylko ustawić i złoty, o 2 protokół. Wsunąć na talerz i schłodzić do temperatury ciepłej lub pokojowej