Kubki z budyniem cytrynowym

Kubki z budyniem cytrynowym
Kubki z budyniem cytrynowym mogą być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 39 kalorii, 1 g białka i 1 g tłuszczu. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Mieszanka sorbetu cytrynowego, żelatyny cytrynowej, bitej polewy i garść innych składników wystarczy, aby przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 50%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kubki na ciasto z budyniem cytrynowym, Kubki z puddingiem Tipsy Ghostly Guzzle – Moja Oda do Halloween Pudding i Kubki na budyń Mocha.

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść żelatynę we wrzącej wodzie. Powoli dodaj sorbet, sok z cytryny i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
O Sorbecie Malinowym, Lekko ZmiękczonymO Sorbecie Malinowym, Lekko Zmiękczonym
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przelać do sześciu pucharków deserowych. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
3
Udekorować bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na Pudding Cup. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn