Kubki kukurydziane z salsą Sałatka z krewetek
Kubki kukurydziane z salsą Sałatka z krewetek to bezglutenowe i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ciepłą wodę, majonez, chipotle chile w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Z Krewetek I Kukurydzy W Filiżankach Do Sałaty Bibb, Awokado i kukurydza Salsa Wonton filiżanki, oraz Grillowane krewetki sałata kubki z tropikalnych owoców Salsa.
Instrukcje
Aby przygotować kubki, zważyć lub lekko łyżką masa harina do suchych kubków pomiarowych; wyrównać nożem.
Połącz masę, sól i proszek chile w średniej misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać 6 łyżek ciepłej wody i 4 łyżeczki roztopionego masła; dokładnie wymieszać do połączenia. Obrócić ciasto na czystą powierzchnię; zagnieść lekko 1 minutę. Przykryć ciasto; odstawić na 30 minut.
Umieścić ciasto na arkuszu folii; przykryć innym arkuszem folii.
Ciasto rolowane, nadal pokryte, do grubości 1/8 cala.
Wytnij 24 rund z ciasta za pomocą okrągłego noża o średnicy 2,5 cala. Nałóż 24 miniaturowe kubki na muffinki w sprayu do gotowania.
Umieścić 1 okrągłe ciasto w każdej filiżance muffinki, delikatnie wciskając do dołu i do góry boków filiżanki.
Piec w 400 przez 14 minut lub do chrupkości i wyschnięcia. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu.
Usuń kubki kukurydzy z patelni.
Aby przygotować sałatkę, połączyć posiekane gotowane krewetki, ziarna kukurydzy, salsa verde, drobno posiekany seler, posiekaną zieloną cebulę i majonez o obniżonej zawartości tłuszczu; przykryć folią i schłodzić 20 minut. Łyżka 2 łyżeczki Salsa sałatka z krewetek do każdego kubka kukurydzy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.