Kubki czekoladowe z bitą śmietaną
Need a przystawka bezglutenowa? Czekoladowe kubki z bitą śmietaną mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 547 kalorii, 7G białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka półsłodkich chipsów czekoladowych, likieru z orzechów laskowych, gałązek mięty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Czekoladowe serduszka bezowe z bitą śmietaną i jagodami, Bita śmietana kokosowa babeczki z Mango i awokado, oraz Czekoladowy Anioł Food babeczki z czekoladą serek bita śmietana.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 4 kubki demitasse
Podgrzać mleko na małej patelni na umiarkowanym ogniu, aż dojdzie do wrzenia.
W blenderze lub robocie połączyć jajko, cukier, szczypta soli, półsłodkie chipsy i Likier. Uruchom procesor lub włącz blender do Ustawienia niskiego.
Wlać wrzące mleko w wolnym strumieniu. Gorące mleko ugotuje jajko i roztopi czekoladę. Przetworzyć lub zmiksować 1 minutę, aż będzie gładka.
Łyżka czekolady do 4 filiżanek i schłodzić. Po obiedzie ubij śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać trochę cukru i ubić, aby połączyć. Miseczki czekoladowe udekorować odrobiną śmietany, a każdą filiżankę udekorować gałązkami mięty.
Filiżanki umieścić na spodkach i podawać z łyżkami demitasse. Jeśli używasz filiżanek, ten przepis przyniesie 2 filiżanki, a nie 4.