Księżniczka Zamek Bundt Ciasto
Księżniczka Zamek Bundt ciasto wymaga około 2 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 308 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 114 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz miętówki poduszkowe, wafle cukierkowe, cukierki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Księżniczka Zamek Bundt Ciasto, Tort Zamek Księżniczki, oraz Czekoladowe Ciasto Zamkowe Księżniczki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. obficie nasmaruj i lekko mąką ciasto Nordic Ware ® Castle Bundt® lub spryskaj sprayem do pieczenia mąką.
W dużej misce, ubić składniki ciasta z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec 36 do 42 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Używając długiego ząbkowanego noża, przyciąć ciasto nawet z wierzchem patelni, jeśli to konieczne. Obróć patelnię do góry nogami na stojak chłodzący; usuń patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Ciasto umieścić na 12-do 15-calowym talerzu, tacy lub kawałku tektury pokrytej folią. Rura różowy lukier wokół podstawy ciasta; umieścić okrągłe cukierki w 3 rzędach wokół podstawy w lukrze.
Dodaj okrągłe cukierki do góry zamku zgodnie z życzeniem, mocowanie z lukrem.
Lukier rurowy do zarysowania kształtów okien na torcie; górne każde okno z 1 cukierkiem w kształcie banana. Wciśnij 1 cukierkowy wafel, płaską stronę do góry, do ciasta na dolnej krawędzi każdego okna, aby wyglądać jak parapet. Oblodzenie rur do zarysowania drzwi, dachu i wejścia do zamku.
Umieść mennice w lukrze przy wejściu do zamku, aby wyglądały jak chodnik.
Dodaj gumę do dachu na gonty. Góra każdej wieży ze świecą. Przechowywać luźno przykryte.