Krówka Słonecznikowa
Krówka słonecznikowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 100 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 10g białka, oraz 27g tłuszczu. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, batoników z mlecznej czekolady, półsłodkich kawałków czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Owsiane krówki Revel bary aka krówki Jumbles, Chleb Słonecznikowy, oraz Brokuły Słonecznikowe.
Instrukcje
Linia a 13-w. x 9-w. patelnię z folią i nasmaruj folię 1-1 / 2 łyżeczkami masła; odstawić. W dużej misce połącz kawałki czekolady, batoniki, krem marshmallow i ziarna słonecznika; odstawić.
W rondelku wymieszaj cukier, mleko i pozostałe masło. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do szybkiego wrzenia; gotować przez 5 minut, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię.
Polej mieszanką czekolady i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Wlać do przygotowanej patelni. Wstaw do lodówki, aż będzie twarda. Za pomocą folii wyjmij krówkę z patelni; pokroić na 1 cal. kwadraty. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na krówki. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.