Krótkie żeberka "steki" z grillowanym Kimchi

Krótkie żeberka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj krótkie "steki" z grillowanym Kimchi. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 24g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka wołowe bez kości* ze srebrnej skóry i zewnętrznego tłuszczu, oleju kanolanowego, cebuli i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kimchi-Duszone Żeberka Przepis, Grillowany ser z Kimchi, oraz Kimchi grillowana kukurydza na kolbie.

Instrukcje

1
Wirować gruszkę, cebulę, imbir, czosnek, sake, mirin i sos sojowy w blenderze do pured.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CebulaCebula
GruszkaGruszka
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać do głębokiej miski, dodać żeberka i schłodzić 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić marynatę i pozostawić mięso do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
4
Tymczasem grill rozgrzać do średniej (350 do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
do grilla gazowego lub gorącego (od 450 do 55
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
do grilla węglowego, z wyłączonym palnikiem lub obszarem pozostawionym czystym dla pośredniego ogrzewania. W misce wrzucić kimchi z olejem i odstawić. Grilluj mięso, przykryte, na bezpośrednim ogniu, obracając raz, aż pojawią się znaki, łącznie 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Przenieś mięso do pośredniego obszaru grzewczego i ustaw metalowy stojak na bezpośrednim ogniu, poprzecznie nad rusztami. Gotuj stek na pośrednim ogniu, aż termometr osiągnie 125 przez średnio rzadkie, 6 do 8 minut. Tymczasem grilluj kimchi na stojaku, obracając się raz, aż lekko zwęglone, w sumie około 8 minut. Ustaw kimchi na półmisku ze stekami na górze i podawaj z ryżem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
StekStek
MięsoMięso
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
* Żeberka nie pochodzą już bez kości, więc można poprosić rzeźnika, aby to zrobić, Kości je samodzielnie (3 3/4 lbs. daje 1 1/2 funta. przycięte "steki"), lub substytut bez kości wołowina country-style żeberka, cięcie z Chuck eye roll, który jest podobny w smaku, choć mniej marmurkowe. Znajdź kimchi w dziale chłodnicze Artykuły spożywcze w sklepach spożywczych i na rynkach azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka W Stylu Countryżeberka W Stylu Country
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
KimchiKimchi
StekStek
WołowinaWołowina
KościKości
RolkaRolka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn