Kruszone jagody z galaretką hibiskusa

Kruszone jagody z galaretką hibiskusa
Pokruszone jagody z galaretką hibiskusa to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.72 za porcję. Jeśli masz crème fraîche, jeżyny, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pavlova z czerwonymi jagodami, limonką i hibiskusem, na # SundaySupper, Masło Orzechowe I Galaretki Thumbprint Ciasteczka Walcowane W Pokruszonym Po, oraz Jagody w galaretce szampańskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić galaretkę: doprowadzić 1 szklankę wody i cukru do wrzenia w małym ciężkim rondlu na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby pomóc cukier rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i wymieszać z kwiatami hibiskusa. Przykryć i strome 15 minut, następnie przecedzić syrop do małej miseczki i wyrzucić kwiaty. W międzyczasie wlać 1/4 szklanki wody do innej małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Posypać żelatynę i niech zmiękczyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
Ciepły Syrop z kwiatów ubić na zmiękczoną żelatynę do rozpuszczenia. Chłód co najmniej 6 godzin i do 3 dni. Przed użyciem wymieszaj galaretkę, aby się poluzowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
GalaretkaGalaretka
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zmiażdżyć jagody: tuż przed podaniem zmiażdżyć jagody w misce widelcem, blenderem do ciast lub maserem ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Łyżka jagód do 8 miseczek deserowych. Galaretkę wymieszać widelcem do poluzowania, a następnie łyżką do jagód. Dopełnij każdą miskę łyżką crme frache i posypką ziaren raju.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
ZiarnaZiarna
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
* Znajdź kwiaty hibiskusa (Jamajka w języku hiszpańskim) na meksykańskich rynkach. Ziarna raju wyglądają jak czarny pieprz, ale mają bardziej miękki smak, który łączy pieprz z imbirem, kardamonem, kolendrą i gałką muszkatołową. Znajdź je online na savoryspiceshop.com
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
HibiskusHibiskus
KolendraKolendra
KardamonKardamon
ImbirImbir
ZiarnaZiarna
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
8
Make-ahead & wskazówki dotyczące pakowania: galaretka, 1 do 3 dni do przodu; przechowywać schłodzone w hermetycznym pojemniku. Zmiażdż jagody na plaży.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
GalaretkaGalaretka
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn