Krupniki Litewskie

Krupniki Litewskie
Litewskie Krupniki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 1712 kalorii. Na 12,78 zł / porcja, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 349 osób. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz nasiona gałki muszkatołowej, laski cynamonu, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Bułeczki Z Boczkiem Litewskim.

Instrukcje

1
Crack nasiona kardamonu i gałki muszkatołowej z ciężką patelnią na desce do krojenia. Wrzucić je do rondla z nasion kminku, goździki, jagody ziela angielskiego, laski cynamonu, ziarna pieprzu, szafran, imbir, kurkuma, skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Odcedzić przyprawy i odstawić płyn na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Wlać miód do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Ściągnij piankę z góry. Wymieszaj naprężony płyn z przypraw i ekstraktu z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wyjąć z ognia i umieścić daleko od pieca, aby uniknąć flary-up z alkoholu ziarna. Powoli mieszać w alkoholu zbożowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
6
Umieść garnek z powrotem na palniku na małym ogniu i przykryj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Podgrzać, uważając, aby nie gotować, a nawet gotować na wolnym ogniu.
8
Zdjąć z ognia i odstawić na noc z pokrywką.
9
Następnego dnia wlać płyn do sterylnych butelek, zamknąć i pozostawić na 2 tygodnie. Im dłużej pozwolisz mu usiąść, tym wyraźniej się stanie i tym lepiej smakuje.
10
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia2
Magazyn