Kruche orzechy nerkowca kokosowego
Coconut Cashew Brittle może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu powstają 24 porcje zawierające 212 kalorii , 2 g białka i 9 g tłuszczu każda. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Udaj się do sklepu i kup syrop kukurydziany, łyżki stołowe oraz 1 szklankę masła, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj kruche nerkowce , kruche nerkowce i kruche nerkowce, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Masło dwa 15-calowe. x 10 cali x 1-cal. patelnie z 1 łyżką masła każda; odłożyć na bok.
Połącz orzechy nerkowca i kokos na trzecim 15-calowym. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i 1/2 szklanki wody. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Dodaj pozostałe masło; gotować i mieszać, aż masło się rozpuści. Kontynuuj gotowanie, bez mieszania, aż termometr cukierniczy wskaże 300° (faza twardego pęknięcia).
W międzyczasie wymieszaj wanilię, sodę oczyszczoną i pozostałą wodę.
Zdejmij rondelek z ognia; dodać orzechy nerkowca i kokos.
Dodaj mieszaninę sody oczyszczonej; mieszaj, aż masa będzie jasna i piankowa. Szybko wylewamy na przygotowane blachy.
Rozprowadź za pomocą posmarowanej masłem metalowej szpatułki do 1/4 cala. grubość. Ostudzić przed połamaniem na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Brittle można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.