Kruche Ciasto Cytrynowo-Bazyliowe
Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Jeśli masz masło, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka Cytrynowo-Bazyliowe, Ciasteczka Cytrynowo-Bazyliowe, oraz Ciastka Z Bazylią Cytrynowo-Limonkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce wirować masło, 1/2 szklanki cukru, startą skórkę cytrynową, sok z cytryny, mąkę, skrobię kukurydzianą i liście bazylii, aż będą gładkie.
Naciśnij ciasto na dwie 8-calowe patelnie do ciast z wymiennymi obręczami. Nacisnąć zęby widelca wokół krawędzi, aby uzyskać wzór grzbietu, a następnie przebić ciasto widelcem w równoległych liniach około cala od siebie.
Piec do twardego w dotyku i lekko rumiane, o 45 protokół (40 w piecu konwekcyjnym).
Posypać gorącymi okrągłymi 2 łyżkami cukru.
Zdjąć obręcze patelni i przeciąć każdą rundę, jeszcze ciepłą, na 12 lub 16 klinów.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na dnie patelni na stojakach, a następnie usunąć kliny i podawać lub przechowywać hermetycznie do 1 tygodnia.