Krokiew Czekoladowy

Krokiew Czekoladowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Croquembouches czekolady spróbować. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, kakao w proszku, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Czekolada! Czekolada! Czekolada! Tort Bundt Z Polewą Czekoladową.

Instrukcje

1
Cukier i mąkę ubić w ciężkim średnim rondlu do wymieszania. Stopniowo ubijamy mleko, następnie żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Stale ubijając, gotuj na średnim ogniu, aż śmietana zgęstnieje i zagotuje się, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Przenieść do średniej miski. Naciśnij folię foliową na powierzchnię. Schłodzić krem do ostygnięcia i jędrności, co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 5 składników w ciężkim średnim rondlu. Zagotować, ubijając, aż cukier się rozpuści i masło rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać mąkę i kakao na raz; ubijać, aż będzie gładka i zmiksowana (ciasto utworzy kulkę). Mieszać na małym ogniu, aż ciasto pozostawia film na dnie patelni, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Przenieść ciasto do dużej miski; ostudzić do letniego, o 8 protokół. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po 1 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Upuść ciasto przez łyżeczki do herbaty na przygotowane blachy do pieczenia w co najmniej 64 skąpych 1-calowych kopcach. Za pomocą zwilżonych opuszków palców wygładzić wszelkie spiczaste końcówki na kopcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec ptysie 20 minut. Zmniejsz temperaturę do 177°. Kontynuuj piec, aż ptysie będą twarde i zaczną pękać i suszyć na wierzchu, o 23 minuty dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieś pufy do stojaka. Za pomocą małego noża lub pałeczki, przebij otwór w boku każdego puffu w pobliżu dna, aby umożliwić ucieczkę pary. Fajne Pufy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
NóżNóż
9
Łyżka ciasta krem do ciasta worek wyposażony w 1/4-calowy zwykły okrągły końcówka. Rura do każdego otworu przelotowego z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
1
Umieść 10 uncji czekolady w małym naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysoki przez 15-sekundowych odstępach, aż zacznie się topić; wymieszać szkliwo, aż całkowicie stopi się i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
2
Zanurz dno z 4 wypełnionych kremów w glazurze. Ułóż Pufy, rozmieszczone około 1/4 cala od siebie, w kwadracie na talerzu. Zanurz dno z 3 więcej zaciągnięć w glazurę. Ułóż w trójkącie na szczycie pierwszych 4 zaciągnięć, lekko naciskając, aby glazura utrzymywała zaciągnięcia na miejscu. Zanurzyć dno 1 więcej puff do glazury; umieścić na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Mżawka kopiec chrupki z niektórych glazury. Powtórz z pozostałymi kremami, tworząc 8 deserów. Przechowywać w lodówce, aż do zestawów glazury i trzyma puffs razem, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
GlazuraGlazura
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn