Krokiety ziemniaczane - - - Panzeroti di Patate
Krokiety ziemniaczane - - - Panzeroti di Patate może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone ziemniaki, bułkę tartą, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Croccette di patate (krokiety ziemniaczane), Placki ziemniaczane: Crocche di Patate, oraz Gattò di patate (placek ziemniaczany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 8 litrów wody do wrzenia. Gotować ziemniaki we wrzącej wodzie, aż łatwo Przekłute nożem do parowania, około 15 minut.
Ziemniaki odsączyć i, gdy są jeszcze gorące, przepuścić przez młyn spożywczy. Natychmiast dodać żółtka, prosciutto, masło, Parmigiano-Reggiano, i gałka muszkatołowa i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Wilgotnymi rękami podziel mieszankę na porcje wielkości piłki golfowej i uformuj dyski o średnicy 2 cali.
Na trzech oddzielnych talerzach umieść mąkę, białka i bułkę tartą. Zagrzebać każdy dysk przez każdą z talerzy, zaczynając od mąki, następnie białek, a następnie bułki tartej. W patelni o dużym dnie podgrzać olej, aż prawie do palenia. Gotuj dyski w oleju, pracując partiami, aby uniknąć przeludnienia patelni, aż dyski będą głęboko złociste.
Wyjmij dyski na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i podawaj. Można je podgrzać w temperaturze pokojowej, ale nie należy ich przechowywać w lodówce.