Krokiety z szynką i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj krokietów z szynką i serem. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz szynkę wiejską, koszerną sól i pieprz, ziemniaki z pasternaku-przepis na zaciery ziemniaczane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i serem brązowa.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce wymieszaj ziemniaki, 1/4 szklanki mąki, ser i szynkę dużą gumową łopatką do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i podzielić mieszaninę na 8 równych porcji. Potrzyj ręce niewielką ilością mąki i uformuj porcje na małe płaskie dyski o grubości około 1/2 cala. Użyj wystarczającej ilości mąki, aby ziemniaki nie przyklejały się do rąk, ale nie pokrywaj ich całkowicie.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Na płytko-krokiety smażymy, obracając raz na złoty kolor, około 4 minut z każdej strony.
Wyjąć z oleju i osuszyć na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu.
Krokiety ostudzić na około 5 minut przed podaniem.
Cook ' s Note: ten przepis podwaja się łatwo, jeśli masz wystarczająco dużo resztek ziemniaków.