Krewetki z trawy cytrynowej na Wermiszelach ryżowych i warzywach (Bun Tom Nuong Xa)
Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mięty, orzeszki ziemne prażone na sucho, tajski sos rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana wieprzowina z trawą cytrynową z ryżem-Sałatka z wermiszelem, Wietnamski Grillowany kurczak z makaronem z wermiszelem (Bun Ga Nuong), oraz Karkówka z grilla z makaronem z wermiszelem: Bun Thit Nuong dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować krewetki, połączyć pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnienie. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Wyjąć krewetki z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
3
Aby przygotować sos, połącz sok z limonki i kolejne 5 składników (przez chiles), mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Papryka Chili
SOS
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Aby przygotować olej szalotki, podgrzać 1/4 szklanki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj szalotki; gotować 5 minut lub aż złoty kolor. Odcedzić mieszankę szalotki przez sito nad miską. Zapas ropy. Odstaw smażone szalotki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Skręcić Liny Lukrecjowe
6
Aby przygotować pozostałe składniki, umieść wermiszel ryżowy w dużej misce; przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel Ryżowy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Odstawić na 20 minut.
8
Drenaż.
9
Połączyć makaron, olej szalotka, 1 3/4 szklanki sałaty, 1 Puchar kiełki, 1 Puchar marchew, i 3/4 Puchar ogórka, podrzucając dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Sałata
Makarony
Szalotka
Kiełki
Marchew
Olej Do Smażenia
10
Aby gotować krewetki, przygotuj grill na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
11
Miejsce krewetki na grill rack pokryte sprayem do gotowania; grill 2 1/2 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
12
Miejsce 3/4 Puchar mieszaniny makaronu w każdym z 8 misek; góry każdej porcji z 4 krewetki, o 3 łyżki sosu, i o 1 łyżka smażone szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Makarony
Krewetki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
13
Podawać z pozostałą sałatą, kiełkami fasoli, marchewką, ogórkiem, miętą i orzeszkami ziemnymi.