Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym

Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym
Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 207 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za $2.65 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oleju canolan, przetworów imbirowych, krewetek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać imbir, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto imbirowe z Krystalizowanym lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym, Grillowane krewetki z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem, oraz Krewetki Imbirowo-Czosnkowe.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj przyprawę Syczuańską i mielony imbir. Wrzuć krewetki do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Gotuj krewetki 3 minuty z każdej strony lub do momentu ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij i odłóż na bok.
5
Ostrożnie dodaj wywar z kurczaka i odtłuść, zeskrobując brązowe kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj przetwory i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
7
Wróć krewetki na patelnię i obtocz w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym.
Świeca Zapachowa DecoGlow Wine Bottle-Sauvignon Blanc
Świeca Zapachowa DecoGlow Wine Bottle-Sauvignon Blanc
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn