Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym
Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 207 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za $2.65 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oleju canolan, przetworów imbirowych, krewetek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać imbir, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto imbirowe z Krystalizowanym lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym, Grillowane krewetki z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem, oraz Krewetki Imbirowo-Czosnkowe.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj przyprawę Syczuańską i mielony imbir. Wrzuć krewetki do mieszanki.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Gotuj krewetki 3 minuty z każdej strony lub do momentu ugotowania.
Ostrożnie dodaj wywar z kurczaka i odtłuść, zeskrobując brązowe kawałki z dna patelni.
Dodaj przetwory i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
Wróć krewetki na patelnię i obtocz w sosie.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym.
![Świeca Zapachowa DecoGlow Wine Bottle-Sauvignon Blanc]()
Świeca Zapachowa DecoGlow Wine Bottle-Sauvignon Blanc