Krewetki z solą i pieprzem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepisy do pudełka z przepisami, krewetki z solą i pieprzem mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. 214 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz płatki chilli, pieprz, krewetki królewskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krewetki Z Solą I Pieprzem, Krewetki z solą i pieprzem, oraz Sól I Pieprz Krewetki Przepis.
Instrukcje
Najpierw zrób sos do zanurzania. Czosnek, kolendrę i chilli zmiażdżyć tłuczkiem i zaprawą. (Jeśli nie masz, wystarczy drobno posiekać.) Wsypać cukier do rozpuszczenia, następnie dodać sok z limonki i sos rybny. Powinien smakować słodko, słono i pikantnie.
Aby wymieszać przyprawy, tosty z Syczuanu i czarnego pieprzu na patelni na średnim ogniu przez 1 min lub do pachnącego. Drobno zmielić w młynku do przypraw lub za pomocą tłuczku i zaprawy, następnie dodać sól i płatki chilli i wymieszać.
Mieszankę przypraw połączyć z mąką kukurydzianą.
Rozgrzać 7,5 cm oleju w dużym wok lub głębokim rondlu na bazie ciężkiej. Możesz sprawdzić temperaturę, smażąc mały kawałek chleba, który powinien natychmiast skwierczeć i potrwać 20 sekund, aby zmienić kolor na złoty. Wrzucić krewetki z mieszanką przypraw, strząsnąć nadmiar i smażyć w głębokim tłuszczu, partiami, przez 1-2 min lub aż chrupiące na brzegach i zaczyna zwijać.
Wyjąć łyżką szczelinową, odcedzić na blasze wyłożonej papierem kuchennym i ogrzać podczas gotowania pozostałych krewetek. Rozsypać na pędach grochu lub liści sałatki, jeśli chcesz, i podawać z sosem do zanurzania.