Krewetki z miętą, Chile i imbirem
Krewetki z miętą, Chile i imbirem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, imbir, rukolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chile-Galaretki Imbirowo-Miętowe, Smażone krewetki z sosem jalapeño-miętowo-imbirowym i Mango, oraz Sos Ze Świeżą Miętą I Chile.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę, ubić olej, miętę, sok z limonki, imbir, chiles i czosnek. Doprawić solą.
Dodaj krewetki i wymieszać. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut i do 1 godziny.
Aby służyć, podziel endywię na 4 talerze sałatkowe. Top z krewetek i udekorować rukolą i wapna kliny.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.