Krewetki z cebulą i estragonem
Krewetki z cebulą i estragonem wymagają około 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,95 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 245 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, ząbków czosnku, soku z cytryny i oliwy z oliwek. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 43% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak z estragonem z grzybami Eryngii , Kurczak z sosem śmietanowym z białego wina i estragonu oraz Kanapki z sałatką jajeczną z estragonem .
Instrukcje
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni podsmaż cebulę i czosnek na oliwie, aż zmiękną.
Dodaj estragon, sól i pieprz; smaż jeszcze przez 1 minutę.
Przełożyć do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj krewetki i sok z cytryny do mieszanki cebulowej; odstaw na 30 minut.
Umieść krewetki na wyłożonej folią patelni do grillowania; nałóż łyżką mieszankę cebulową na krewetki. Grilluj 3-4 cale od ognia przez 3-4 minuty lub do momentu, aż krewetki staną się różowe, a wierzch zbrązowieje.