Krewetki w sosie Kolendrowo-Pietruszkowym
Krewetki z sosem Kolendrowo-Pietruszkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 166 kalorii, 20g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 187 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, cebulę w proszku, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sos Do Maczania Z Pietruszki Kolendry, Pietruszkowa Kolendra Marynata I Sos Do Zanurzania, oraz Ziemniaki z solą José Andrés w sosie Kolendro-pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj sezon krewetek z czosnkiem w proszku, cebula w proszku, pieprz czerwony płatki, sól i pieprz czarny.Gotować, mieszając, aż krewetki curl i włączyć różowy, o 6 protokół.
Przełożyć do naczynia i udekorować sosem kolendrowo-pietruszkowym.
Umieść wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj wszystkie składniki na pastę.
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.