Krewetki smażone na błysk z chilli, cytryną i pietruszką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj smażonych krewetek z chilli, cytryną i pietruszką. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka skórki z cytryny, krewetki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 471 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Krewetki smażone na patelni (krewetki słodkowodne)/???, Miękkie Tacos ze smażoną natką pietruszki i cytryną, oraz Słodkie Krewetki Chilli.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Krewetki przyprawiamy i odstawiamy. Czosnek gotować na średnim ogniu, aż zacznie się barwić. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać krewetki i chili. Szybko wymieszaj i obracaj krewetki na patelni.
Po 1 min wlać sok z cytryny. Wrzucić, aż krewetki są nieprzezroczyste o 1 min więcej.
Posypać skórką z cytryny i pietruszką i podawać z chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.