Krewetki pieczone na patelni z pomarańczą, rukolą i estragonem

Pan-pieczone krewetki z pomarańczą, rukolą i estragonem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 429 kalorii, 50g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet z białego wina, pomarańcze, krewetki jumbo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bruschetta z krewetkami, estragonem i rukolą, Tosty ciabatta z krewetkami, estragonem i rukolą, oraz Fusilli z krewetkami, pomarańczą i rukolą (Lato).
Instrukcje
Drobno zetrzeć skórkę z 1 pomarańczy. Używając ostrego noża, obierz obie pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pomarańcze cienko pokroić w poprzek; odstawić. W dużej misce, wrzucić krewetki z 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka estragonu i sól, pieprz i czosnek.
Podgrzać dużą patelnię żaroodporną.
Dodać krewetki w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, przez 1 minutę.
Pieczemy krewetki w piekarniku przez 2 minuty. Korzystanie szczypce, włączyć krewetki i dodać sok pomarańczowy i skórki. Pieczeń przez kolejne 1 do 2 minut, lub aż krewetki są nieprzezroczyste całej.
Tymczasem w dużej misce wlej ocet do pozostałych 2 łyżek oleju.
Dodać rukolę i wrzucić; przenieść sałatkę do talerzy. Ułóż krewetki, pomarańcze i cebulę na sałatkach, udekoruj pozostałym estragonem i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.