Krewetki marynowane w cytrynie i oliwie z oliwek
Krewetki marynowane w cytrynie i oliwie z oliwek mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, świeżo zmielony pieprz, pomidor i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Marynowane cytrynowo szaszłyki z kurczaka i oliwek, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Marynowane krewetki cytrynowe i karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj krewetki, okładka, i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, częściowo pokryte, aż krewetki są po prostu zrobić, 1 do 2 minut.
Niech krewetki ostygną, a następnie obrać je.
W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej połącz sok z cytryny z oliwą z oliwek, pomidorem, solą, pieprzem i pietruszką.
Dodaj krewetki i wrzucić.
Odmiany: substytut Funt przegrzebków morskich dla krewetek.
Podgrzać jedną łyżkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Doprawić przegrzebki jedną ósmą łyżeczką soli.
Umieść przegrzebki na patelni i sear aż brązowy na dole, jeden do dwóch minut. Obróć i brązowy po drugiej stronie, aż tylko gotowe, od jednej do dwóch minut dłużej.
Usuń przegrzebki i pokroić je na ćwiartki. Wrzuć marynatę.: Przyprawić danie dodając jedną czwartą łyżeczki suszonych płatków czerwonej papryki do marynaty.: Zamiast pietruszki użyj posiekanej świeżej bazylii.: Aby uzyskać dodatkowy wymiar Smakowy, dodaj ząbek mielonego czosnku do marynaty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio