Krewetki Krewetki
Krewetki Scampi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 572 kalorie, 32G białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,91 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka bułki tartej, sok z cytryny, krewetki jumbo, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu, Krewetki Krewetki, oraz Krewetki Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szalotki, 5 ząbków czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek w mini robocie kuchennym. Proces do gładkiej pasty.
Wlać 6 łyżek oliwy z oliwek i pozostały czosnek do dużej patelni na średnim ogniu.
Niech czosnek skwierczy na minutę, a następnie dodać połowę krewetek i cały tymianek. Sezon z 1/2 łyżeczka soli i gotować, aż krewetki są podsmażone, ale nie w pełni gotowane, 1 do 2 protokół.
Wyjmij na talerz i powtórz z pozostałymi krewetkami i innym 1/2 łyżeczki soli.
Usuń krewetki i tymianek z patelni na talerz.
Dodaj pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek i pasty czosnek szalotka do tej samej patelni ustawić na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając, aż pasta wyschnie i zacznie przyklejać się do dna patelni, 2 do 3 minut. Powrót tymianek na patelnię i wlać białe wino, sok z cytryny, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki masła i 1 szklanka wody. Doprowadzić sos do szybkiego wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę, 4 do 5 protokół.
Gdy sos się zmniejszy, trzepaczka w pozostałym maśle i powrót krewetki na patelnię. Gotować i wrzucić, aż krewetki są pokryte sosem i tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół. Wymieszać natkę pietruszki. Jeśli sos nadal wydaje się zbyt cienki, wymieszać z bułką tartą i doprowadzić do wrzenia tylko zagęścić.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.