Krewetki kokosowe z piernikowym sosem koktajlowym
Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 126 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, sos koktajlowy, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Dorsz Duszony Z Sosem Marchewkowo-Kokosowym, Shrimp Cocktail Bar: Klasyczny Sos Koktajlowy, Avocado Crema, Remoulade, oraz Pieczony koktajl krewetkowy z pikantnym sosem koktajlowym Sriracha.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. Linia duży arkusz cookie z folią; lekko spryskać folię sprayem do gotowania. W robocie kuchennym umieścić kokos, bułkę tartą, sól i zmielony czerwony pieprz; proces 10 sekund lekko wymieszać.
Umieść na patelni lub płytkim naczyniu.
Pat krewetki suche z ręcznikami papierowymi; miejsce w średniej misce. W rondlu 1-quart podgrzać miód na małym ogniu, aż się stopi.
Wlać krewetki; wrzucić do herbu.
Zwijaj krewetki w mieszaninie kokosowej, aby pokryć; umieść w pojedynczej warstwie na arkuszu ciastek.
Piec 9 do 12 minut lub aż krewetki skręcić różowy i kokosowy zaczyna brązowy.
W małej miseczce wymieszać składniki sosu. Ułóż krewetki na półmisku; podawać z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.