Krewetki imbirowe z marchewką kuskus
Krewetki imbirowe z marchewką kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 370 kalorii, 40g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz olej roślinny, kuskus, warzywa sałatkowe dla smakoszy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to TH zbilansowana dieta: sałatka z grillowanych krewetek z awokado i marchewkowym sosem imbirowym, Marchew Rodzynki Kuskus, oraz Marchew i kolendra kuskus.
Instrukcje
Połączyć 1 łyżeczka oleju i 1 szklanka soku z marchwi w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 5 minut.
Podczas gdy kuskus stoi, doprowadzić pozostały sok z marchwi do wrzenia w małym rondlu; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 2 1/2 protokół).
Wyjąć z ognia; wymieszać 2 łyżeczki oleju, sok z limonki, jalapeo, imbir i sól.
Puch kuskus widelcem; wymieszać w 1/4 szklanki zmniejszonej mieszanki soku z marchwi i cebuli.
Połączyć pozostałe mieszanki soku z marchwi, zieleni, i krewetki w misce, podrzucając delikatnie do herbu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.