Krewetki i pomidory Cajun
Krewetki i pomidory Cajun jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 522 kalorie, 45g białka, oraz 32G tłuszczu. Mieszanka masła, pieczona papryka, oryginalna mieszanka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone zielone pomidory z Cajun Remoulade, Krewetki Cajun, oraz Krewetki Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko spryskać 4 (12-oz) Indywidualne naczynia do pieczenia (ramekins)sprayem do gotowania. W średniej misce wymieszaj pomidory, pieczoną paprykę i dressing. Podziel równomiernie między naczynia do pieczenia.
W płytkiej misce, wymieszać razem Bisquick mix i Cajun przyprawy. Płaszcz krewetki z mieszaniną. W 10-calowej patelni nonstick, stopić połowę masła na średnim ogniu.
Dodaj połowę krewetek; gotować 3 do 5 minut, stale mieszając, aż krewetki są różowe. Powtórzyć z pozostałym masłem i krewetkami. Łyżka krewetek nad mieszaniną pomidorów w każdym naczyniu do pieczenia.
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie.
Posypać 1/2 Puchar sera nad krewetkami w każdym naczyniu do pieczenia. Broil z tops 5 cali od ciepła 3 minut lub aż ser topi się i jasnobrązowy.
Dekoruj natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.