Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche

Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche
Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 427 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z pomarańczy, limonki, soli koszernej i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mahi Mahi Ceviche Z Mlekiem Kokosowym, Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style, oraz Liść bananowca Mahi Mahi z cytrusami i Chiles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść krewetki w garnku z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Umieść na średnim ogniu i gotować, aż dopiero zacznie się matowe, 2 do 3 protokół.
3
Odcedzić przed dodaniem do reszty ceviche.
4
W międzyczasie pokroić mahi mahi na 1/4-calowe kawałki i odstawić do dużej niereaktywnej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mahi MahiMahi Mahi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Seler obrać i umieścić w maszynce z sokiem z limonki i sokiem pomarańczowym. Puree aż będzie gładkie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
6
Dodać puree z selera do ryby i posypać kminkiem, cayenne i trochę soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Dodaj krewetki i dobrze wymieszać do włączenia. Przykryć i schłodzić ceviche w lodówce przez 15 do 20 minut. Krewetki zmieni kolor różowy i ryby zmieni kolor biały po ugotowaniu. Wrzucić z kolendry tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
W przypadku pasków tortilla: w dużym żeliwnym garnku na średnim ogniu (lub w frytkownicy na blacie), przynieś olej do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodać paski tortilla i smażyć na złoty kolor, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
10
Wyjąć do naczynia wyłożonego ręcznikiem i osuszyć. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Do talerza: łyżkę ceviche do miseczki i udekorować paskami tortilla i klinami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn