Krewetki i grzyby Sui Mei

Krewetki i grzyby Sui Mei
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 63 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Jeśli 1,35 zł za porcję spada w budżecie, krewetki i grzyby Sui Mei może być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, czapki shiitake Grzyb, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Garnki do krewetek i grzybów, Krewetkowo-Grzybowe Jajko Foo Yong, oraz SOS krewetkowo-grzybowy.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać grzyby do patelni; smażyć 8 minut lub aż płyn odparuje. Łyżka pieczarek do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę i następne 5 składniki (przez 4 krewetki uncji); proces 10 sekund lub aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
KrewetkiKrewetki
4
Praca z 1 Skóry gyoza na raz (pokrycie pozostałych skórek, aby zapobiec wysuszeniu), łyżka o 1 łyżka mieszanki krewetek do środka każdej skóry. Zwilżyć brzegi skóry wodą. Zbierz i zagniataj krawędzie skóry wokół nadzienia; lekko ściśnij skórę, aby przylegać do nadzienia, pozostawiając wierzch pieróg otwarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
5
Umieść 1 kawałek krewetki na górze napełniania, naciskając delikatnie do napełniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Kłaść pierogi na blasze; przykryć luźno wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu. Powtórz procedurę z pozostałymi skórkami i nadzieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Ułóż każdy poziom dwupoziomowego parowca bambusowego z 2 liśćmi kapusty. Ułóż 12 pierogów, 1 cal od siebie, nad kapustą w każdym koszyku na parowiec. Poziomy stosu i pokrywa pokrywą parownika.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
8
Dodaj wodę do patelni na głębokość 1 cala i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść parowiec na patelni i pierogi na parze przez 15 minut lub do czasu zakończenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć pierogi z parownika i łyżkę 1/8 łyżeczki Sambal oelek na każdy pierog. Wyrzucić kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
KapustaKapusta

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn