Krewetki i brokuły Stir-Fry
Krewetki i brokuły Stir-Fry może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, pieprz, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz krewetki i skrobia kukurydziana w średniej misce, podrzucając do herbu.
Rozgrzać duży wok lub patelnię na dużym ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj krewetki; stir-fry 4 protokół.
Usuń krewetki z patelni; miejsce w średniej misce.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj zieloną cebulę, imbir i czosnek na patelnię; smażyć 45 sekund.
Dodaj mieszankę cebuli do krewetek.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać brokuły; Stir-fry 1 1/2 protokół. Mieszać w mieszaninie krewetek, sos sojowy, i pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Cook 1 minut lub aż krewetki są zrobione i brokuły jest chrupiące-przetargu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.