Krewetki Cytrynowo-Czosnkowe Z Ciecierzycą

Krewetki Cytrynowo-Czosnkowe Z Ciecierzycą
Krewetki z cytryną i czosnkiem z ciecierzycą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 291 kalorii, 31g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 94 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka krewetek, oliwa z oliwek, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Hawaiian Shrimp Truck Special (Garlic Lemon Butter Shrimp), Cytryna Czosnek Krewetki, oraz Czosnek Cytryna Krewetka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. opłucz i odsącz ciecierzycę i wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek i łyżeczką soli. Ułożyć ciecierzycę w warstwie na spodzie naczynia do pieczenia i piec około 20 minut, aż uzyska złoty kolor.Tymczasem wrzucić krewetki, jedna łyżka oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, czosnek, Skórka z cytryny, płatki czerwonej papryki i jedna łyżeczka soli w dużej misce. Pozwól mieszanki krewetek marynować przez 10 do 15 minut.Po zakończeniu pieczenia ciecierzycy, rozprowadzić mieszaninę krewetek na pieczonej ciecierzycy i umieścić kilka plastrów cytryny na górze. Powrót danie do piekarnika i piec przez 5 do 8 minut dłużej. Krewetki powinny być w kolorze różowym. Po ugotowaniu wycisnąć na wierzch dodatkowy sok z cytryny i udekorować posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn