Krewetki Cytrynowo-Czosnkowe Z Ciecierzycą

Krewetki Cytrynowo-Czosnkowe Z Ciecierzycą
Krewetki z cytryną i czosnkiem z ciecierzycą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 291 kalorii, 31g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 94 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka krewetek, oliwa z oliwek, cytryna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Hawaiian Shrimp Truck Special (Garlic Lemon Butter Shrimp), Cytryna Czosnek Krewetki, oraz Czosnek Cytryna Krewetka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. opłucz i odsącz ciecierzycę i wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek i łyżeczką soli. Ułożyć ciecierzycę w warstwie na spodzie naczynia do pieczenia i piec około 20 minut, aż uzyska złoty kolor.Tymczasem wrzucić krewetki, jedna łyżka oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, czosnek, Skórka z cytryny, płatki czerwonej papryki i jedna łyżeczka soli w dużej misce. Pozwól mieszanki krewetek marynować przez 10 do 15 minut.Po zakończeniu pieczenia ciecierzycy, rozprowadzić mieszaninę krewetek na pieczonej ciecierzycy i umieścić kilka plastrów cytryny na górze. Powrót danie do piekarnika i piec przez 5 do 8 minut dłużej. Krewetki powinny być w kolorze różowym. Po ugotowaniu wycisnąć na wierzch dodatkowy sok z cytryny i udekorować posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn