Krewetki Bazyliowe
Krewetki bazyliowe wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś masło, sok z cytryny, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują Czosnek bazylia krewetki z Penne w pikantnej bazylii Marinara, Tajska Krewetka Bazyliowa z ryżem Bazyliowo-kokosowym, oraz Tajska Bazylia Krewetki.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj bazylię, olej, masło, musztardę, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.
Wlej 3 łyżki stołowe do małej zamykanej plastikowej torebki; dodaj krewetki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; odstawić w temperaturze pokojowej na 15-20 minut. Odłóż pozostałą marynatę na bok.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Nawlecz krewetki na dwa metalowe lub namoczone drewniane szpikulce. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na Różowy, od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest pojedyncza Winnica Sauvignon Blanc z 1865 roku. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![1865 Pojedyncza Winnica Sauvignon Blanc]()
1865 Pojedyncza Winnica Sauvignon Blanc
Genialny, blady, prawie przezroczysty żółty z zielonkawymi odcieniami. Bardzo elegancki, Ten Sauvignon Blanc wyróżnia się świeżością i intensywnością, szczególnie oznaczoną jako owoce cytrusowe, takie jak grejpfrut, białyszparagi, groszek, nuty mineralne i nuta papryczki chili. To wino jest świeże, owocowe, o niesamowitym ciele, mineralne, o silnej kwasowości i długim finiszu. Idealny do towarzyszących ostryg, kraba pająka i wszystkich rodzajów owoców morza.