Krewetki Aksamitne Makeover
Makeover Velvet Shrimp trwa około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 416 kalorii . Ten przepis na pescatarian przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,06 USD za porcję . Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, krewetek, pół na pół śmietanki i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 45% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto Red Velvet Makeover , Krewetki i Kasza Makeover oraz Zapiekanka Ryżowa Makeover z Krewetkami .
Instrukcje
Ugotuj linguine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu smaż cebulę i czosnek na maśle przez 1 minutę. Wymieszaj przyprawę do owoców morza; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj krewetki; gotuj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Połącz mąkę i śmietanę, aż będzie gładka; wmieszać na patelnię, zeskrobując przyrumienione kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Zredukować ciepło; wmieszać ser, aż się rozpuści. Krewetki włóż z powrotem na patelnię i podgrzej.
Odcedzić linguine; na wierzchu połóż mieszaninę krewetek.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki można łączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Winnica Pedroncelli East Side Sauvignon Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Winnica Pedroncelli East Side Sauvignon Blanc]()
Winnica Pedroncelli East Side Sauvignon Blanc
Aromatyczny z bukietem marakui, brzoskwini i nutami traw. Świeże smaki przeplatają się z trawą cytrynową, zielonym jabłkiem i miodem. Sauvignon Blanc jest cierpko-słodki i całkiem orzeźwiający z dobrze zintegrowaną kwasowością.