Kremowy włoski makaron z kiełbasą
Kremowy włoski makaron z kiełbasą to śródziemnomorski przepis na 6 porcji. Za 1,45 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 686 kalorii , 18 g białka i 53 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką kiełbasę luzem, ser romano, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Makaron z kremową włoską kiełbasą w wersji Makeover , Makaron z kremowym pesto z włoską kiełbasą z 4 serami i Kremowy makaron feta ze słodką włoską kiełbaską z kurczaka .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni smaż kiełbasę na oleju i maśle na średnim ogniu przez 5 minut.
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę; gotuj i mieszaj, aż warzywa będą miękkie, a kiełbasa nie będzie już różowa. dodać wino lub bulion; gotować przez 2 minuty.
Dodać śmietanę, ser, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. zredukować ciepło; gotować na małym ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź makaron. W dużej misce połącz mieszankę kiełbasy i makaron. Przed podaniem posypać natką pietruszki.