Kremowy wakacyjny ajerkoniak
Kremowy świąteczny ajerkoniak może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji napojów. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 415 kalorii, 12 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup jajka, dodatkową bitą śmietanę i mieloną gałkę muszkatołową, sól i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealny na Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 33% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Świąteczny ajerkoniak, świąteczny ajerkoniak i świąteczny ajerkoniak są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj jajka, cukier i sól. Stopniowo dodawaj 2 szklanki mleka. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż termometr wskaże 160°, czyli około 25 minut.
Wlać do dużej miski; wymieszać z wanilią, gałką muszkatołową i pozostałym mlekiem.
Umieść miskę w łaźni lodowo-wodnej; często mieszaj, aż mieszanina ostygnie. Jeśli mieszanina się rozdzieli, zmiksuj w blenderze, aż będzie gładka. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Gdy będziesz gotowy do podania, w małej misce ubij śmietanę na dużej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty; delikatnie wymieszać z ostudzoną mieszanką.
Przelać do schłodzonej miski na poncz. Jeśli chcesz, możesz posypać bitą śmietaną i posypać gałką muszkatołową.