Kremowy wakacyjny ajerkoniak

Kremowy wakacyjny ajerkoniak
Kremowy świąteczny ajerkoniak może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji napojów. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 415 kalorii, 12 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup jajka, dodatkową bitą śmietanę i mieloną gałkę muszkatołową, sól i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealny na Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 33% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Świąteczny ajerkoniak, świąteczny ajerkoniak i świąteczny ajerkoniak są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj jajka, cukier i sól. Stopniowo dodawaj 2 szklanki mleka. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż termometr wskaże 160°, czyli około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Wlać do dużej miski; wymieszać z wanilią, gałką muszkatołową i pozostałym mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść miskę w łaźni lodowo-wodnej; często mieszaj, aż mieszanina ostygnie. Jeśli mieszanina się rozdzieli, zmiksuj w blenderze, aż będzie gładka. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Gdy będziesz gotowy do podania, w małej misce ubij śmietanę na dużej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty; delikatnie wymieszać z ostudzoną mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Przelać do schłodzonej miski na poncz. Jeśli chcesz, możesz posypać bitą śmietaną i posypać gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn