Kremowy Tortellini Carbonara
Kremowy Tortellini Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 358 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz tortellini z serem, szynkę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 39%. Spróbuj Tortellini Carbonara, Easy Tortellini Carbonara, oraz Tortellini Pasta Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem, gotować krem ser i mleko w dużej patelni 3 do 5 min. lub do momentu, aż ser topi się i sos jest dobrze wymieszany, stale mieszając.
Dodać szynkę i groszek; gotować i mieszać 3 do 5 min. lub aż do przegrzania.
Dodać do sosu; lekko wymieszać. Top z serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.