Kremowy szpinak z boczkiem
Kremowy szpinak z boczkiem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 41g tłuszczu i w sumie 531 kalorii. Ten przepis serwuje 3 i kosztuje 2,65 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Mieszanka pasków bekonu, pół na pół śmietanki, mielonej gałki muszkatołowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kremowy Bekon Szpinak Feta Kurczak, Fettuccine z boczkiem i kremowym sosem szpinakowym, oraz Fettuccine z boczkiem i kremowym sosem szpinakowym.
Instrukcje
Na małej patelni gotuj boczek i cebulę na średnim ogniu, aż boczek będzie chrupiący, a cebula miękka. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij do ręczników papierowych; odcedź i odłóż na bok.
W dużym rondlu rozpuść masło. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo wmieszaj śmietanę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zmniejszyć ogień; dodać szpinak, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i bekon. Gotuj i mieszaj przez 5 minut lub do podgrzania.