Kremowy Sorbet Cytrynowy
Kremowy sorbet cytrynowy wymaga około 9 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 428 kalorii, 3G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz syrop kukurydziany, pasteryzowane żółtka jaj, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 14%. Podobne przepisy to Kremowy Sorbet Cytrusowy, Kremowy Sorbet Limonkowy, oraz Kremowy Brzoskwiniowy Sorbet.
Instrukcje
Żółtka i cukier ubić w dużej misce, aż staną się gęste i blade.
Ubijamy syrop i kolejne 3 składniki; mieszankę wlewamy do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Przykryć i zamrozić 4 godziny lub do momentu prawie twardego.
Umieścić mieszaninę w dużej misce do mieszania; ubić ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Wlać mieszaninę do 9-calowej kwadratowej patelni; przykryć i zamrozić 8 godzin lub do czasu uzyskania jędrności.
Dekorować, w razie potrzeby.
*Do celów testowych wykorzystaliśmy pasteryzowane jaja Davidsona.
Wskazówka: poszukaj pasteryzowanych jaj w kartonach z pianką z innymi jajami w dużych supermarketach i super centrach zniżkowych. Pasteryzowane jaja są bezpieczne do spożycia na surowo, a zatem eliminują ryzyko skażenia salmonellą.