Kremowy Pudding Jabłkowo-Ryżowy Amaretto
Kremowy Pudding jabłkowo-ryżowy Amaretto jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mało kto lubi ten deser. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka amaretto, mielona gałka muszkatołowa, ryż arborio i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Amaretto, Budyń Ryżowy Wiśniowy Amaretto {Rozjaśniony}, oraz Kremowy Pudding Ryżowy.
Instrukcje
Połącz jabłka i cydr w średnim, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 20 minut lub aż jabłka są bardzo miękkie. Łyżka mieszanki jabłek do małej miseczki; fajne.
Połączyć mleko, cukier i sól na patelni; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodać ryż i gałkę muszkatołową; dobrze wymieszać. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 40 minut lub aż ryż będzie miękki, mieszając od czasu do czasu.
Połącz mieszankę jabłek, amaretto, wanilia i jajka w blenderze lub robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać mieszaninę jajek z mieszanką ryżową; gotować do zgęstnienia (około 5 minut), stale mieszając (nie gotować). Łyżka mieszanki ryżu do dużej miski; przykryć i schłodzić 8 godzin.