Kremowy Orzo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Orzo. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 59 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, sól i pieprz, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowe Orzo z pieczarkami, Kremowy Parmezan Orzo, oraz Kremowe Warzywne Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić ciężki duży rondel z osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać orzo i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, często mieszając, o 8 protokół.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
W międzyczasie rozgrzej olej na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i czosnek, i saute do miękkości, o 2 protokół.
Dodać pomidory i gotować, aż będą miękkie, o 8 protokół. Wymieszać ze śmietaną i groszkiem.
Dodać orzo i wrzucić do herbu.
Dodać parmezan do mieszaniny makaronu i wrzucić do herbu. Mieszaj mieszaninę makaronu, aż sos pokryje makaron gęsto, dodając wystarczającą ilość płynu do gotowania, aby zachować kremową konsystencję. Orzo przyprawiamy solą i pieprzem i podajemy.