Kremowe Risotto Ze Szparagami

Kremowe Risotto Ze Szparagami
Kremowe Risotto ze szparagami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Można go uznać za dość drogi, kosztujący około 3,16 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż arborio, szparagi, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowe Risotto Ze Szparagami, Kremowe Risotto Cytrynowo-Szparagowe, oraz Kremowe Risotto Szparagowe Z Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szparagi ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą miękkie, około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść końcówki na durszlak i spłukać w zimnej wodzie; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Połamać łodygi szparagów na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3
Dodać je do wrzącej wody i gotować, aż bardzo miękkie, o 10 protokół. Rezerwa 1/3 szklanki wody do gotowania, a następnie osuszyć łodygi. Łodygi przecier z zarezerwowanej wody do gotowania w robocie kuchennym. Używając gumowej szpatułki, przerabiaj puree przez grube sito; powinieneś mieć około 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
W średnim rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu. W międzyczasie rozgrzać oliwę w dużym, ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodać szalotki i gotować na małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
6
Dodać czosnek i gotować, aż szalotki są lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodać ryż i wymieszać na umiarkowanym ogniu, aby pokryć ziarna olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
8
Wlać wino i nadal mieszać, aż wino prawie odparuje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodaj 1 filiżankę gorącego wywaru i stale mieszaj, aż prawie się wchłonie. Dalej dodawać bulion, 1 szklankę na raz, ciągle mieszając, aż zostanie wchłonięty, a następnie dodając więcej. Gdy ryż jest prawie miękki, po około 15 minutach dodaj puree ze szparagów. Kontynuuj gotować, mieszając, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Dodaj końcówki szparagów i mieszaj przez 1 minutę, aby ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
11
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z masłem i parmezanem. Doprawić solą i pieprzem i odstawić na 2 minuty, następnie łyżką risotto do płytkich misek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn