Kremowe Risotto Ze Szparagami
Kremowe Risotto ze szparagami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Można go uznać za dość drogi, kosztujący około 3,16 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż arborio, szparagi, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowe Risotto Ze Szparagami, Kremowe Risotto Cytrynowo-Szparagowe, oraz Kremowe Risotto Szparagowe Z Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą miękkie, około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść końcówki na durszlak i spłukać w zimnej wodzie; dobrze spuścić.
Połamać łodygi szparagów na pół.
Dodać je do wrzącej wody i gotować, aż bardzo miękkie, o 10 protokół. Rezerwa 1/3 szklanki wody do gotowania, a następnie osuszyć łodygi. Łodygi przecier z zarezerwowanej wody do gotowania w robocie kuchennym. Używając gumowej szpatułki, przerabiaj puree przez grube sito; powinieneś mieć około 2 filiżanek.
W średnim rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu. W międzyczasie rozgrzać oliwę w dużym, ciężkim rondlu.
Dodać szalotki i gotować na małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż szalotki są lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać ryż i wymieszać na umiarkowanym ogniu, aby pokryć ziarna olejem.
Wlać wino i nadal mieszać, aż wino prawie odparuje, około 2 minut.
Dodaj 1 filiżankę gorącego wywaru i stale mieszaj, aż prawie się wchłonie. Dalej dodawać bulion, 1 szklankę na raz, ciągle mieszając, aż zostanie wchłonięty, a następnie dodając więcej. Gdy ryż jest prawie miękki, po około 15 minutach dodaj puree ze szparagów. Kontynuuj gotować, mieszając, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, o 4 protokół.
Dodaj końcówki szparagów i mieszaj przez 1 minutę, aby ogrzać.
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z masłem i parmezanem. Doprawić solą i pieprzem i odstawić na 2 minuty, następnie łyżką risotto do płytkich misek i podawać.