Kremowe Krewetki Diavolo
Creamy Shrimp Diavolo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz ocet balsamiczny, pomidory śliwkowe, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paleo Comfort Food? Oto kremowe krewetki Fra Diavolo, Krewetki Fra Diavolo, oraz Krewetki Fra Diavolo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 3 szklanki pomidorów; gotuj 4 min. lub aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając i dodając czosnek po 3 min.
Dodaj krewetki; gotować i mieszać 2 min. albo aż krewetki będą różowe. Wymieszać gotującą śmietanę, ocet i czerwoną paprykę; gotować i mieszać na średnim ogniu 3 min. lub aż do przegrzania.
Odcedzić makaron; umieścić w dużej misce.
Dodaj mieszaninę krewetek, pietruszka, parmezan i pozostałe pomidory; wrzucić do herbu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.