Kremowe Fondue z gotowanym jajkiem i bagietką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Fondue z jajkiem w koszulce i bagietką. Jedna porcja zawiera 1060 kalorii, 22g białka, oraz 91 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz bagietkę, twarożek, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jajka gotowane na opiekanej bagietce z kozim serem i czarnym pieprzem Vinaigrette, Kremowy Parmezan Carbonara Kurczak (Bez Jajka), oraz Kremowe Chipowane Fondue Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Roztopić 4 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i gotować przez 1 do 2 minut.
Wlać śmietanę i doprowadzić do duszenia. Wyłączyć ogień i dodać sól i sery.
Odstawić na minutę lub 2, a następnie wymieszać, aby całkowicie stopić sery. Przykryć i ogrzać.
Przynieś średnią patelnię wody do bardzo delikatnego gotowania na wolnym ogniu i dodaj biały ocet. Rozbij jajko w małym naczyniu i ostrożnie wsuń do wody. Gotować przez 2 do 3 minut, w zależności od tego, jak twarde lub miękkie lubisz żółtko.
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kontynuuj z resztą jaj.
Podzielić bagietkę i tosty pod brojlerem. Posmarować pozostałym masłem i pokroić w plasterki.
Napełnij poszczególne miseczki mieszaniną sera i wierzch z gotowanymi jajkami.
Udekorować szczypiorkiem i podawać z chlebem tostowym.