Kremowe Curry z kurczakiem i brokułami
Przepis kremowy kurczak i brokuły Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Na 3,13 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, rosół z kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kremowy Pieczony kurczak Curry z Pastanem i brokułami, Kurczak z brokułami tajskie Curry, oraz Kremowe Curry Z Kurczaka.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużej misce; posypać 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz na wierzchu.
Dodać mąkę i wymieszać, aby pokryć kurczaka.
W dużej patelni nonstick podgrzać połowę oleju na średnim ogniu.
Dodać połowę kurczaka i gotować, obracając raz lub dwa razy, aż złoty z obu stron, o 4 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i powtórzyć używając pozostałego oleju i kurczaka przetarć.
Dodaj cebulę, curry, i pozostałe 1/4 łyżeczki. każdy sól i pieprz do patelni i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona o połowę, 3 do 4 protokół. Powrót kurczaka na patelnię i gotować, obracając, przez 2 minuty.
Dodać brokuły i gotować, mieszając, przez 1 do 2 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć kurczaka i brokuły na talerze.
Wyjąć patelnię z ognia, wymieszać z kwaśną śmietaną, a następnie sos łyżką na wierzchu kurczaka.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.