Kremowe curry z buraków
Kremowe curry z buraków to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 127 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz chili, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Curry z wołowiny i buraków, Curry z buraków i wycieczka nad drugie jezioro, oraz Curry z buraków i wołowiny wolno gotowane (Chukandar Gosht).
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej pokrywce, mieszać z cebulą i gotować przez 8 minut, aż będzie miękki. Wskazówka w ziarnach gorczycy i gotować przez 1 min, aż tosty. Wymieszać z pastą curry i skwierczeć przez 3 min.
Buraki wymieszać z pikantną cebulą, dodać chilli, pomidory i 2 puszki wody. Przykryć i dusić przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż buraki będą miękkie.
Zdjąć pokrywkę, podgrzać i gotować, aż sos będzie gęsty.
Zdjąć ogień, następnie wymieszać migdały, jogurt i przyprawy. Top z jogurtem i podawać z ryżem basmati, jeśli chcesz.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner]()
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.