Kremowe Ciasto Pomarańczowe

Kremowe Ciasto Pomarańczowe
Kremowe ciasto pomarańczowe to bezmleczne deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bitą polewę, wodę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kremowe Ciasto Pomarańczowe, Kremowe Ciasto Mandarynkowo-Pomarańczowe, oraz Mandarynkowa Sałatka z kurczaka z kremowym sosem jogurtowym pomarańczowo-waniliowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Spryskaj dno tylko patelni 13x9 cali sprayem do pieczenia z mąką. W małej misce wymieszaj wrzącą wodę i żelatynę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Lekko ostudzić, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
żelatynażelatyna
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, ubić ciasto wymieszać, 1/4 szklanki mieszaniny żelatyny, 1/4 szklanki koncentratu soku pomarańczowego, olej, woda i białka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Białka JajBiałka Jaj
Ciasto MixCiasto Mix
żelatynażelatyna
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać na patelnię. Zachowaj pozostałą mieszankę żelatyny i koncentrat soku pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Poke ciepłe ciasto każdy cal z widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Umieścić 1 łyżkę zarezerwowanej mieszaniny żelatyny w małej misce do mikrofalówki; odstawić. Do pozostałej mieszaniny żelatyny wymieszać pozostałą 1/2 szklanki koncentratu soku pomarańczowego; powoli zalać ciasto. Ciasto całkowicie fajne, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
W średniej misce, delikatnie wymieszać lukier i ubitą polewą; ciasto mrozu. Kuchenka mikrofalowa 1 łyżka mieszanki żelatyny odkryte na wysokiej 10 sekund do upłynnienia. Używając 1/4 łyżeczki miarki, umieść małe krople mieszaniny żelatyny na lukrze. Łyżką lub wykałaczką zawirować żelatynę w lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
LukierLukier
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Pomiarowałyżka Pomiarowa
MikrofalówkaMikrofalówka
WykałaczkiWykałaczki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Udekoruj każdy kawałek ciasta paskami skórki pomarańczowej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn